RESTAURANTANMELDELSE

Kranaskjæret restaurantanmeldelse
Kranaskjæret restaurant i Kristiansund.

Michelin-nivå på service

Den nye menyen på Kranaskjæret bør testes ut, har vi hørt på folkemunne. Og ja – det var på høy tid! For her får du en restaurantopplevelse som gir følelsen av å sitte på en Michelin-restaurant, midt i egen hjemby. 

Publisert

Fakta om Kranaskjæret

Fire nye eiere tok over driften av Kranaskjæret Restaurant og Catering AS 2. juni 2025. 

Eirik Michaelsen (39) er daglig leder, Daniel Mikaelsen (37) fagansvarlig, Mats Olai Husøy (25) restaurantsjef og Aleksander Strand (26) kjøkkensjef. 

Husøy eier 10 prosent, mens de tre andre eier 30 prosent hver. Michaelsen opplyser at Kranaskjæret vil satse på helårsdrift, tydelige åpningstider, arrangementer og catering.

Om restauranten

Kranaskjæret ligger idyllisk til i Vågen småbåthavn, omgitt av sjøluft og båtliv. Utenfor er det et stort uteområde med sitteplasser både under tak og i friluft.

Beliggenheten er litt utenfor sentrumskjernen, men det tar ikke mange minuttene å gå. 

Restauranten ligger litt gjemt nede ved småbåthavnen, rett bak Kulturfabrikken, midt i småbåtidyllen.

Lokalet

Stort, åpent og lyst med friske turkise farger i sittegruppene. Helhetsinntrykket er rent og stilfullt, med gjennomførte detaljer og pynt på bordene.

Inngangspartiet: 4
Lokalet: 6

Menyen

Da vi besøkte Kranaskjæret, var det lunsjmenyen som gjaldt. Til middag tilbyr de et bredere utvalg, som skiftes ut etter sesong og råvaretilgang. Her merker du at menyene er nøye planlagt og testet ut.

Lunsjmenyen: 6

Barnemeny

Endelig en restaurant som tar barn på alvor! Her får barna en egen meny, med gode retter og i tillegg tegnesaker og ark å underholde seg med. Et ekstra stort pluss i våre øyne. Dette har vi savnet. Kanskje Kranaskjæret har tatt vårt savn etter en bra barnemeny på alvor?

Barnevennlig: 6

Hva vi spiste

Vi gikk for to sandwicher fra lunsjmenyen: én med tunfisk og én med biff.

Han som «er litt dårlig på EDB», var strålende fornøyd med sin tunfisk-sandwich The OG Tuna, med tunfisk, chilimajones, vårløk, selleri, syltet rødløk og ruccola.

«Beste jeg har smakt på lenge,» utbrøt min bedre halvdel. En perfekt balansert rett, servert på nystekt, hjemmelaget brød med akkurat passe skorpe. Her var det ingenting å trekke for.

The OG Tuna sandwich.

Jeg valgte The Bear – braisert storfekjøtt, karamellisert løk, cheddar, sennepsmajones, ruccola og syltet løk. Brødet var like godt her. Smaken var nydelig, men den karamelliserte løken tok litt overhånd. Jeg skulle gjerne hatt mer fokus på kjøttet, som i seg selv var veldig mørt og smakfullt. Likevel: en svært god sandwich, bare med litt for mye løk etter min smak. Men løken i seg selv må vi gi skryt for også, den var tross alt perfekt karamellisert.

The Bear sandwich.

Service

Enestående. Servitørene utstråler både kunnskap og lidenskap for faget. Du får nøye forklaringer på råvarer og retter. Ja, vi fikk til og med en liten «forelesning» om kaffen, noe som gjorde opplevelsen ekstra interessant. Dette er service som virkelig hever besøket.

Misforstå oss rett, det er mange hyggelige og utrolig flinke servitører her i byen, men en slik profesjonalitet og entusiasme kunne vi likt å se flere steder i byen. Her føles det faktisk som å bli servert på en Michelin-restaurant, ikke bare mat, men en historie om den.

Service: 6

Dessert

Vi gikk for husets tilbud: kaffe og bakst til 89 kroner. Valget ble sitronterte og den skuffet heller ikke. Sprø bunn, frisk og syrlig gul krem på toppen. Kaffen kom fra Isfjorden i Romsdalen, og smaken alene var verdt besøket.

Drikke

Et bredt utvalg av både alkoholholdig og alkoholfritt. Vi testet jordbærmilkshake, laget med ekte bær som kokes inn til syltetøy før den blandes til milkshake. Smaken var frisk, fyldig og ekte. Prisen på denne milkshaken var dog noe høy, synes vi.

Toalettet var rent og funksjonelt.

Toalett

Lite, men rent og funksjonelt. Akkurat som det skal være.

Toalettet: 5

Avslutning

Kranaskjæret leverer på alle punkter. Fra smaken av maten til servicen og detaljene i presentasjonen. Dette er en restaurant som virkelig gir deg følelsen av å være på noe ekstraordinært, selv på en vanlig lunsjdag. Vi håper servicen og kunnskapen vi opplevde videreføres til hele staben, slik at alle gjester får samme opplevelse.

Hva vi spiste:

Lunsjrett: Kr 195 pr tallerken.
Dessert: Kaffe og kake. 89,-
Drikke: Jordbærmilkshake: 95,-

Hvem passer det for:

Rullestolvennlig: Ja
Vegetarretter/vegansk: Ja
Barnevennlig: Ja
Alkoholfritt: Ja
Lydnivå: Rolig
Innsidetips: Nyt en god kaffe fra Isfjorden.

Terningkast: 6

Powered by Labrador CMS