Sushirestauranten Sabrura på Alti Futura i Kristiansund.

Fra riseddik til risikosport

Radarparet tester buffé. Vi besøkte Sabrura, sushirestauranten på Alti Futura. Opplevelsen bød på slapp sushi og en vond bismak av reker – men også noen høydepunkter som løftet besøket litt.

Publisert Sist oppdatert

Da har Nordmørspostens nye anmelderduo, Radarparet Rocky og Rikke, nok en gang vært ute for en liten «bætta» med mat her i hjembyen vår. Eller «byn vår», som mange også sier. Det er kun den ene parten av Radarparet som skriver dette, da den andre halvdelen ikke er så veldig dreven på EDB. Men min bedre halvdel har selvsagt samtykket til det som skrives i denne artikkelen og har selv bidratt med innspill.

Om restauranten

Sabrura ligger i første etasje på kjøpesenteret Alti Futura i Kristiansund. Restauranten har hovedfokus på buffé, men tilbyr også andre retter fra menyen.

Lokalet er moderne, ryddig og rent, med en sentral beliggenhet. Den dominerende lukten av riseddik setter likevel en litt intens tone i rommet.

Menyen

Vi valgte buffé og studerte derfor ikke menyen grundig. I ettertid oppdaget vi at de også serverer dessert, noe som kun var opplyst på en liten plakat ved disken.

Barnemeny

Barn kan spise buffé til redusert pris og får i tillegg gratis is.

Maten

Utvalget er greit og variert, med både sushi og fingermat som vårruller, kyllingspyd, fiskepinner og nuggets. Sushibitene smakte godt, men falt lett fra hverandre. For gjester som ikke er drevne med spisepinner, blir det nesten umulig å spise uten å ty til fingrene.

En av de største nedturene var dumplings fylt med reker. Konsistensen var bløt, og smaken ubehagelig, langt unna ferske råvarer. De var fylt med bittesmå reker, slik man kjøper fra First Price. Det var rett og slett frastøtende.

Hadde ikke smakt igjen om vi så fikk betalt.

Kyllingspydene var derimot saftige og gode. Vårrullene hadde for mye deig og lite fyll, mens fiskepinnene smakte mest av olje. Et klart høydepunkt var gyozaene – sprø, velsmakende og servert med en god saus. Alt i alt: en buffé på det jevne.

Dessert

Vi prøvde mochi-is for første gang. Dette er en japansk spesialitet laget av klebrig ris, servert med iskald kjerne som mykner etter noen minutter. Selv om de ikke lages på stedet, var de overraskende gode. Vi testet fire ulike smaker til 138 kroner – ikke billig, men absolutt verdt å prøve. God konsistens og god smak på alle fire, selv de jeg trodde jeg ikke kom til å like, da jeg ikke er glad i dessert og is med «cookie-smak».

Service

Bestillingen gjøres i kassen, og gjestene følges ikke opp underveis. Det var mange ansatte som ryddet, men vanskelig å få kontakt når vi trengte noe. Vi reagerte også på at to ansatte satt og spiste lunsj bak disken, tett ved kokkene som tilberedte maten. Vi fikk et lite profesjonelt inntrykk av dette.

Drikke

Buffégjester kan kjøpe ubegrenset brus for 59 kroner. Det finnes også annet utvalg bak disken. Vi prøvde limonadene de reklamerte for, men ble skuffet. Smaken minnet mer om søt saft enn frisk limonade. Jordbærvarianten var kvalmende søt, mens pasjonsfruktversjonen hadde litt syrlighet og var bedre. Isbitene vi fikk til limonaden smeltet på fem minutter, og det ble en lunken drikke. Ikke akkurat en forfriskende limonade som de reklamerer for.

Terningkast: 3

Helt grei buffé, men flere skuffelser trekker ned.

Powered by Labrador CMS