Dødeladen café.

Portugals kjøkken møter Kristiansunds havn

Nytt og spennende. Her finner du retter på menyen som du aldri har smakt før. Du har kanskje hørt ordet ceviche, men har du egentlig smakt det? Her får du en anbefaling du ikke visste at du trengte, men som du kommer til å teste og like.

Publisert Sist oppdatert

Da har Nordmørspostens nye anmelderduo, Radarparet Rocky og Rikke, nok en gang vært ute på en liten «bætta» med mat her i hjembyen vår. Eller «byn oss», som mange også sier. Det er kun den ene parten av Radarparet som skriver dette, da den andre halvdelen ikke er så veldig dreven på EDB. Men min bedre halvdel har selvsagt samtykket til det som skrives i denne artikkelen og har selv bidratt med innspill.

Om restauranten

Dødeladen hadde nyåpning 17. mai i år. Her har ikke de nye driverne gått så veldig bredt ut med sin nyåpning, dette ble vi faktisk tipset om å sjekke ut. Dødeladen har fokus på portugisisk mat. Fint med noe nytt og annerledes i byen. De ansatte snakker engelsk, og her bør du ha en stødig «smølaengelsk» for å kunne kommunisere, eller bare bruke pekefingeren og «yes, no, thank you».

Lokalet

De har ikke gjort store forandringer her, virker det som. Inventaret og pynt på veggene er det samme som har hengt der en god stund før de nye tok over. Lokalet i seg selv er jo veldig fint og trivelig, men jeg synes ikke at det har noe bestemt tema, og det henger ikke sammen med den nye Dødeladen sin stil, skal man gå ut ifra menyen som er portugisisk.

Inngangspartiet burde ha vært mer forseggjort. Selve restauranten er veldig ren og pen, bordene er fint pyntet og det er gjort klart med glass og bestikk. Det er med andre ord rom for forbedringer på lokalet med tanke på interiøret og sammensetningen av møbler. Bilder og minner fra Kristiansund på veggene er dog fint å ha hengende.

Inngangspartiet: 2

Lokalet: 3

Barnevennlig: 5

Menyen

En liten meny med et helt greit utvalg mat. En meny hvor du slipper å bla i det uendelige og slipper å ta «elle melle» til slutt. Spennende med et slikt sted i byen, hvor de selger mat du ikke har hørt om før. Spennende overskrifter som ser fristende ut.

De holder menyen enkelt og greit.

Barnemeny

Nei. Synd at de ikke har egen barnemeny. De kunne lage noe for barn ut av de menyene de hadde, men ikke alle rettene kunne gjøres i mindre porsjoner. Men man kan alltids kjøpe forretter til barna.

Forrett

Vi gikk for ceviche com frutas cítricas e coentros, ovos rotos og bolinhos de bacalhau. Det betyr altså ceviche, pommes frites med spekeskinke og egg og bolinhos. – Forretten ceviche var nydelig, selv om jeg gjerne skulle ønske jeg fikk vite hvilken type fisk jeg fikk servert. Fisken var perfekt «kokt» i syrlige lime og hadde en fin smak av koriander og små biter eple. Denne skal vi helt klart komme tilbake for å spise mer av.

Cheviche forretten var absolutt nydelig på smak.

– Pommes frites ble servert med rikelig spekeskinke og eggeplomme på toppen, servitøren rørte dette sammen foran oss. Føltes som å være på en skikkelig fancy restaurant. Spekeskinken var god på smak og akkurat salt nok. Chipsen var bra stekt og litt crunchy.

Mye topping.

– Bolinhosen var små, men mektige, slik de skal være. Kunne vært litt mer klippfisk i de, synes vi, og ikke så mye ost i midten. Teksten: ønsker oss mer klippfisk og mindre ost.

Forretten: 4

Hovedrett

Biff caramelizado og francesinha. – Biffen caramelizado består av karamellisert indrefilet med spekeskinke, tomatsaus og ost, med potetmos. Dette var virkelig nydelig. Veldig godt kjøtt som var perfekt stekt etter vårt ønske. Tomatsausen mellom kjøtt og gratinert ost var fyldig på smak. Alt i alt et godt stykke kjøtt med mye smak. Potetmosen hadde en herlig konsistens, men var litt tam på smak. Presentasjonen på retten var fin.

Fin anretning på caramelizadoen.

– Francesinha er en sandwich med brød, pølse, chorizo, biff, skinke, stekt egg, smeltet ost og portugisisk saus. En ekte sandwich med mye kjøtt og mye smak. La oss starte med brødet; her kunne de fint ha droppet brød i bunnen, da det badet i saus og ble veldig bløtt å spise. Helt grei pølse og skinke. Biffen var tynn og godt stekt, men mør. Disse tre manglet litt smak, synes vi. Det som løftet hele denne retten var helt klart sausen. Det var en skikkelig god tomatsaus, à la hjemmelaget tomatsuppe. Dette ønsker jeg meg som en egen suppe med noe enkelt kjøtt for eksempel, på menyen, framfor en druknet sandwich.

Nydelig rød saus.

De er inne på noe med denne retten, men den traff meg ikke helt med det badende brødet og de andre komponentene som ikke hadde så mye smak i seg selv. Ser for meg at denne maten er veldig god den dagen du er skikkelig fyllesjuk og vil spise noe mektig med saus.

Middagen: 4

Dessert

Sjokolademousse. Hjemmelaget med mye god sjokoladesmak, men det virker som om de ikke har rørt rundt eggene skikkelig. Ble en dårlig pisket eggkonsistens på den, om det er et begrep jeg kan bruke for å beskrive desserten. Litt bedre pisket sammen røre, og det hadde vært perfekt.

God smak og søt presentasjon

Desserten: 3

Service

Bra service fra vi ankom lokalet og til vi dro. Vi ble fulgt opp underveis. Selv om kommunikasjonen kun var på engelsk, var det heller ingen problemer med språkbarrieren for vår del, men for noen kan dette være en liten utfordring. Menyen er heldigvis på norsk, så da kan man bare peke og en får svar. For turister derimot, der overhørte jeg at de ikke hadde en engelsk meny – men dette skal jeg ikke være for påståelig med, de kan ha ordnet det nå.

Service: 6

Drikke

I menyen på bordet var det kun to drikker som vi kunne lese, sangria og poncha. Portugisisk cocktail med frukt og en cocktail med rom, honning og sitrus. I baren har de øl og annen alkohol.

Toalett

Rent, men det manglet både dopapir og tørkepapir. Lite såpe igjen. Det stod en dorull på vasken for å tørke seg med, så det var ikke helt tomt for dopapir, da. Ikke så veldig innbydende syn dette toalettet.

Stusselig å se dopapir på vasken…

Avslutningsvis

Vi er glad for at det kom nye drivere her med noe litt annerledes enn hva som allerede er i byen på matfronten. Med spennende retter og hyggelig servitør ble dette et hyggelig besøk på restaurant for oss. Noen justeringer og forbedringer på interiørfronten, så vil helheten løfte besøket ytterligere. Vi kommer tilbake hit.

Prisen

Helt greie priser her på Dødeladen, det var mye og mektig mat for pengene.

Forrett: Alle tre forrettene kostet 140 kronerHovedrett: biff caramelizado 359,– francesinha 299,–Dessert: sjokolademousse 99,–Drikke: Coca-Cola x 2 = 118,–Hva det koster: 1 295 kroner

Hvem passer det for

Rullestolvennlig: JaVegetarretter/vegansk: Ja, men få.Barnevennlig: JaAlkoholfritt: JaLydnivå: Rolig

Innsidetips

Nyt en god ceviche med et glass kald hvitvin i kveldssolen utenfor, mens du ser Sundbåten kjøre fra havn til havn og hører måseskrik. Det er en herlig opplevelse på sensommeren.

Terningkast: 4

Powered by Labrador CMS