
Jobber med nytt konsept
FREI: Eirik Sevaldsen er i gang med et nytt og spennende prosjekt med base i Kristiansund. Det nostalgiske navnet er Rolf Larsen Frukt og Tobakk – et navn som henter inspirasjon fra barndommens minner og familiehistorie.
– Mine besteforeldre drev en frukt- og godtebutikk her i byen i mange år. Jeg har tatt vare på skiltene deres, og navnet føles rett. Det er ikke frukt og tobakk vi skal selge – det er et helt annet produkt, sier Eirik Sevaldsen til Nordmørsposten, og legger til at mer detaljer må vente litt.
Flytter ikke hjem, men satser lokalt
Selv om han ikke har planer om å flytte permanent tilbake til Kristiansund, har han valgt å utvikle det nye konseptet akkurat her.
– Jeg har fått med meg dyktige folk her i byen, både ingeniører og folk fra innovasjonsmiljøet. Vi håper å produsere og bygge lokalt, men det er først og fremst et internasjonalt marked vi sikter mot, sier Sevaldsen.
Produktet er fortsatt under utvikling, men han avslører såpass:
– Det er et ganske «high-end» produkt innen matbransjen. Jeg har tro på dette, sier Sevaldsen.
Han har nylig vært på hjemlige trakter og reist litt rundt i Møre og Romsdal. Både Innovasjon Norge og flere andre lokale bedrifter har fått besøk. I tillegg har han rukket å ferdigstille badstuen på sin egen eiendom.
Lidenskap for musikk og kunst
I tillegg til mat og entreprenørskap har han en sterk lidenskap for både musikk og kunst. Interessen startet tidlig:
– Jeg kjøpte min første plate da jeg var 13 år – Frank Zappas Hot Rats. Siden har jeg samlet plater og kunstverk. Nå har jeg nærmere 10.000 plater og en kunstsamling, sier han.
– Musikken og kunsten er en viktig del av restaurantene mine. Vi har god lyd og spennende kunst på veggene. Det handler om å skape en atmosfære som føles personlig – en signatur, sier Sevaldsen.
Fra pizza til Michelin
Han driver i dag åtte restauranter, hvorav fem pizzarestauranter, to gourmet- og en Michelin-restaurant.
– Vi bruker fantastiske råvarer, både lokale og internasjonale. På Michelin-restauranten koster en meny 1900 kroner, men på bistroen får du en syvretters for 795, noe jeg synes er en god deal, sier Sevaldsen.
Han er også opptatt av at det skal være mulig å få en treretters middag til en overkommelig pris.
– Rundt 400-450 kroner burde være mulig. Det trenger ikke være piggvar eller sjøkreps, men god fisk, kjøtt og deilige desserter, sier Sevaldsen.
På sine restauranter bruker han eksklusive epler.
– Vi bruker epler fra gamle trær jeg fant i Ullevål Hageby – én av sortene heter Victoria og ble plantet i 1928, sier Sevaldsen.
En fot i Kristiansund?
Selv om han har solgt en av restaurantene sine, holder han fortsatt mange jern i ilden.
Han er nysgjerrig på hva som skjer i hjembyen – og følger spesielt med på nye konsepter.
– Jeg er spent på hva som skjer på Sticks – de åpner visst noe spennende 1. november. Det gleder jeg meg til å prøve, sier Sevaldsen.
Han ser på muligheter for å åpne noe i Kristiansund, men er tydelig på hva som må til:
– Jeg trenger dyktige folk og lokale eiere. Jeg kan bidra med kompetanse og være til stede, men jeg ønsker ikke å være hovedaksjonær. Jeg har prøvd å knekke koden for Kristiansund, men det er ikke så enkelt, sier Sevaldsen.
Hotellplaner i sentrum
Han forteller om flere forsøk på å se etter lokaler i sentrum, spesielt i området rundt Gågata og Hjørnet.
– Jeg var i dialog med Eirik Olesen da det var planer om et hotell i det kvartalet. Men når Strawberry-gruppen valgte å bygge på kaia i stedet, ble planene skrinlagt, sier Sevaldsen og fortsetter:
– Det syntes jeg var trist. Det kunne blitt et fantastisk hotell i sentrum med liv, kafeer og restauranter, sier Sevaldsen.
Ingen elbil og ikke Teams
Til tross for et moderne restaurantimperium, er han ganske analog i stilen:
– Jeg liker ikke kontorer, ikke i Oslo heller. Jeg er ikke fan av Teams-møter, jeg har ikke Vipps, og jeg kjører ikke elbil. Det er bare sånn jeg er, ler han.