RESTAURANTANMELDELSE

Her bør du stoppe neste gang du kjører Atlanterhavsveien

Bjartmars Favorittkro ligger et steinkast fra Atlanterhavsveien – en kjent severdighet i seg selv – men mange har kanskje ennå ikke tatt turen innom restauranten. Det bør man gjøre. Her får man servert solid, hjemmelaget mat i unike omgivelser med utsikt over havet. I denne omtalen deler vi hvorfor vi mener et besøk hit er vel verdt tiden – spesielt på en søndag.

Publisert Sist oppdatert

Da har Nordmørspostens nye anmelderduo, Radarparet Rocky og Rikke, nok en gang vært ut for en liten «bætta» med mat her i hjembyen vår. Eller «byn oss», som mange også sier. Det er kun den ene parten av Radarparet som skriver dette, da den andre halvdelen ikke er så veldig dreven på EDB. Men min bedre halvdel har selvsagt samtykket til det som skrives i denne artikkelen og har selv bidratt med innspill.

Om restauranten

Bjartmars Favorittkro ligger på Averøy, like ved Atlanterhavsveien – mellom Kristiansund og Molde. Fra vår koselige restaurant har du flott utsikt til sjø og holmer. Her kan du også nyte førsteklasses mat og drikke på vår terrasse med uteservering mot sol og hav!

Nettsiden er ryddig og oppdatert, med oversiktlig meny og informasjon om råvarene – hvorav de fleste er lokale. Restauranten har vært i drift siden 2006, og nærmer seg dermed 20 år med kontinuerlig drift.

Lokalet

Restauranten holder til i et toetasjes bygg med 170 år gamle tømmervegger, noe som gir stedet både karakter og historisk atmosfære. Kunst og fotografier på veggene er smakfullt valgt og passer godt inn i helheten. Yttergangen kan oppleves noe trang og enkel, men dette trekker ikke helhetsinntrykket nevneverdig ned.

Enkel inngangsparti, med knagger og en oppslagstavle. Det skapte en litt enkel atmosfære.

Menyen

Bjartmars tilbyr en variert à la carte-meny, men vi valgte å teste deres søndagsbuffé – et tilbud som både imponerte og innfridde forventningene.

Om bufféen

Utvalget på bufféen var generøst. Her ble det blant annet servert bacalao, sosakjøtt med saus, svinestek, laks, diverse salater, chips, pølser, fløtegratinerte poteter og grønnsaker. I tillegg var det et godt utvalg av desserter, samt kaffe inkludert.

Flere av rettene utmerket seg:

  • Laksen var perfekt stekt og saftig.
  • Sosakjøttet var mørt og ledsaget av en smakfull saus.
  • Bacalaoen hadde en fyldig og rund smak, til tross for en noe tomatdominert oppskrift – noe som likevel fungerte svært godt. 
  • Fløtegratinerte poteter ble servert med tykke skiver og en kremet ostesaus – også dette falt i smak og passet bra sammen med varmmaten de serverte.

Det var tydelig at maten var laget fra bunnen av, og ingenting fremsto som industriprodusert. Her får man ekte, hjemmelaget middag til en konkurransedyktig pris.

Pris på buffé: 415 kroner per hode. 

Dessertbordet

Etter hovedmåltidet gikk vi videre til dessertbordet. Her ble det servert blant annet karamellpudding, crème brûlée, kaker og riskrem. Innholdet ble jevnlig fornyet når noe gikk tomt, og alt fremsto som hjemmelaget. Karamellpuddingen var spesielt god og minnet om klassisk, tradisjonell oppskrift. Den var ikke «pipat», som vi pleier å spøke om i bestemors årlige juleselskap.

Dersom noe skal nevnes som forbedringspunkt, var riskremen noe ujevn i konsistensen, og salatene kunne med fordel vært mer varierte og friske.

Barnemeny

Nettsiden viser at de har en egen meny for barn. Barn kan selvfølgelig spise rimeligere på buffé: 180 kroner for barn mellom 5 og 14 år. Barn under fem år spiser gratis.

Service

Servicen var upåklagelig. Personalet var vennlige og effektive, og det var alltid noen tilgjengelige for å rydde bord eller assistere ved behov. Dette bidro til en behagelig og avslappet opplevelse.

Drikke

I tillegg til vanlige brustyper tilbys det lokalprodusert drikke, blant annet bringebærsaft fra Eide og eplemost fra Molde. Det finnes også et godt utvalg av alkoholholdige alternativer for den som ønsker det til maten

Toalett

Toalettet er enkelt, men rent og velholdt. 

Oppsummert

Bjartmars Favorittkro leverer på både mat, service og atmosfære. Søndagsbufféen er et høydepunkt som gir en opplevelse av ekte, hjemmelaget kvalitet – i naturskjønne omgivelser. Dette er en restaurant det er lett å anbefale, både for lokalbefolkning og tilreisende

Innsidetips: Inviter svigers på søndagmiddag på denne restauranten.

Konklusjon

Jeg vet egentlig ikke hva mer jeg skal si – her var det så mye bra at jeg bare sier:

Terningkast seks til Bjartmars Favorittkro sin søndagsbuffé.

Powered by Labrador CMS