
Fenris MC North-West markerer 30 år
Klubben er egentlig eldre, men det er navnet «Fenris MC North-West» som nå runder tre tiår. Bli med da Nordmørsposten ble invitert inn i Klubbhuset til Fenris på Dale i Kristiansund.
Først litt historikk: Fenris MC North-West ble stiftet i 1978 som Lobos MC Straumsnes. Det første klubbhuset lå på Straumsneset i daværende Halsa kommune.
I 1985 flyttet klubben til Kristiansund og tok over lokalene til den nedlagte klubben Iron Hawks MC i Omagata 171. Samtidig ble underbuen på ryggmerket endret til «Kristiansund».

Navnebyttet i 1995
I 1995 kjøpte klubben seg inn i Møbelbrygga i Omagata 80 og flyttet inn i første etasje. Det samme året ble navnet endret fra Lobos MC Kristiansund til Fenris MC North-West.
Fargene på ryggmerket ble svart på hvitt, med vikinginspirert typografi. Den gamle «Kristiansund»-underbuen fra Lobos-tiden ble brukt som siderocker.

Ifølge Einar Magne Øren, som er president i klubben, var medlemmene i stor grad de samme som før.
– Navnet Lobos var blitt for belastet etter tiden i Omagata 171.
Utvidelser og nytt interiør
I 1996 flyttet klubben opp på toppetasjen i Møbelbrygga. Det ble bygd bar, tatoveringsrom, kjøkken, private rom og flere soverom. Baren og lokalet ble kledd i villmarkspanel, et materiale den daværende virksomheten i bygget også brukte. Et medlem var ansatt der.

Splitt og ny struktur
I 1997 oppsto det en intern splittelse. Samtlige medlemmer utenom ett trakk seg. De som gikk ut startet Serpent MC Kristiansund, som holdt til på Viadukta. Klubben ble nedlagt i 2001.
I 1998 kom nye medlemmer inn. Fenris hadde da i en periode klubbhus både i Møbelbrygga og på Averøy. Huset på Averøy ble senere nedlagt, og virksomheten ble samlet i byen.

Brannen i 2000
Fjerde januar 2000 brant klubbhuset i Omagata 80 ned. Ingen var til stede under brannen. Det materielle tapet var stort. Flere Harley-Davidson-motorsykler, en stor samling historiske effekter, flipperspill og klubbens arkiv gikk tapt. Brannårsaken ble aldri oppklart.
Senere samme år leide klubben utestedet Intim i Kristiansund sentrum og arrangerte After Burn Party. I august kjøpte de det gamle forsamlingshuset i Dalegata 182 fra Dale IL. En omfattende dugnadsinnsats startet.
– Den er enda ikke ferdig, sier Einar Magne Øren.

Ny identitet og etablering på Dale
I 2001 ble klubbens ryggmerke endret. Fargene gikk fra svart på hvitt til svart på rødt, og størrelsen og utformingen ble justert. Samme år startet klubben Motorsykkelens dag i Kristiansund, første gang ved Folkets Hus.
Det ble også satt opp en brakkerigg på 250 kvadratmeter som verksted på Dale, og det første Fall Party ble arrangert. Arrangementet har blitt en årlig tradisjon, og gjennom årene har klubben hatt besøk av band som Orango, The Carburators, Rammsund, Sister Sin, Overhead, Windtalkers, Ramp, Dalai & the Lamas med flere.
Fenris i Ålesund
I 2003 ble Fenris MC Ålesund etablert. Medlemmer kom blant annet fra Silent Sculls MC og Banished Freaks MC. Samarbeidet varte til 2005, da Ålesund-chapteret ble nedlagt. Tidligere medlemmer startet Red Wolf MC Ålesund. Deres ryggmerke beholdt samme farger og buer som Fenris brukte frem til 2019.

Nye initiativ i byen
I 2005 arrangerte klubben Vårmønstring på kunstgressbanen i samarbeid med Scanbike Magazine.
I 2013 tok Fenris initiativ til Bilens og motorsykkelens dag i Kristiansund sentrum, en videreføring av tidligere MC-arrangementer. Arrangementet vokste og ble etter hvert overlatt til andre aktører.

Ny patch og forum
I 2019 fikk klubben ny centerpiece – første gang siden 1995. Det ble lagt til en hvit bordkant rundt bokstavene på buene for å bryte opp fargene. Samtidig gikk man over fra hel til delte frontpatcher.
I mars 2020 skulle Norgesforum arrangeres på Dale for første gang, men ble utsatt på grunn av pandemien. I mars 2022 ble forumet gjennomført.

Klar for jubileum
Helga 5.–6. juli 2025 markerer klubben 30 år under navnet Fenris MC North-West.
Feiringen foregår som lukket arrangement med gjester fra klubber over hele landet. Klubben har avtale med hotell og tilbyr overnatting i klubbhuset – først til mølla.

– Vi har stått på og snekret nye bord og benker og pusset opp terrassen til jubileet, så alt skal være fint til gjestene kommer, sier Geir «Bænzin» Bøe.
Klubblokalet i dag
Når Nordmørsposten ankommer Dalegata, sitter flere medlemmer i solveggen. Inne henger tre historiske utgaver av klubbens ryggmerke, innrammet og belyst.

I andre etasje står et møtebord laget av Bors Furniture i Møstavågen, med klubbens emblem støpt inn under flere lag med epoxy.
– Dette kan slipes og pusses på i 100 år, sier medlemmene.

Intervjuet gjennomføres i bakgården bak klubbhuset, der det tidligere var grus og gress. Nå er det støpt gulv og satt opp nye bord og benker.
– Før var det bare gress og grus her, sier Bøe.
Bare Harley-Davidson
Til ære for avisa fyrer medlemmene opp syklene og kjører en liten parade.
– Det er ikke snakk om noe annet enn Harley-Davidson i denne klubben, sier Bøe.
Rekruttering og regelverk
– Karene begynner å bli voksne. Selv prospektene er grå i håret, sier Einar Magne Øren.
Han peker på regelverket som en barriere for unge motorsyklister.
– Mange sluttet å kjøre sykkel da de nye reglene kom. Nå må du kjøre medium sykkel i to år før du kan kjøre en stor sykkel. Det er det mange som ikke gidder.
– Vi har sett en trend i de store byene at flere unge i 20-årene har kommet til. Kanskje kommer det hit også.

Om kvinner i klubben
På spørsmål om klubben vurderer å åpne for kvinner som fullverdige medlemmer, er svaret fra Bøe klart:
– Det kommer ikke på tale.

Tydelig kurs videre
– Vi har vært her i 30 år under navnet Fenris, og vi har planer om å være her i 30 år til, sier Einar Magne Øren.