
Smaksrik mat
Mango, type lassie. Nybakt nanbrød og høflig servitør. Et sted for alle å besøke, så lenge du liker indisk mat. Her finner du «rariteter» på menyen, nemlig retter du trolig aldri har smakt før. Dersom du har lesevansker så anbefaler jeg deg å ha med en venn som liker å lese mye, fordi dette var litt av en meny. Mer som en liten bok.
Da har Nordmørspostens anmelderduo, Radarparet Rocky og Rikke, nok en gang vært ut for en liten «bætta» med mat her i hjembyen vår. Eller «byn oss», som mange også sier. Det er kun den ene parten av Radarparet som skriver dette, da den andre halvdelen ikke er så veldig dreven på EDB. Men min bedre halvdel har selvsagt samtykket til det som skrives i denne artikkelen og har selv bidratt med innspill.
Om restauranten
Cinnamon er en indisk restaurant som ligger i starten av Kaibakken i Kristiansund, over Alti Storkaia og like ved Havnekontoret. En bra beliggenhet midt i sentrum. Her får du servert alt fra en klassisk tandori kylling til mer avanserte retter med fremmede navn og beskrivelser.

Lokalet
Vi rusler opp trappene med fargerike tallerkener på veggene, en morsom og sprek pynt på en ellers kjedelig hvit vegg. Morsomt valg. Ved inngangsdøren har de vedlagt stjernene fra Tripadvisor Travellers Choice for 2022 og 2023. Det er også stjerner fra Restaurant Guru 2023 og 2024 på veggen. Et populært sted, med andre ord.

Inn en mystisk dør finner du restauranten. Førsteinntrykket er bra. Det er mye «greier» på veggene, men dog et indisk tema. Teppegulvet er rent og pent, møblene er store og behagelige. Du kan også sitte helt innerst i lokalet på et rundbord med glassvindu og mer utsikt, men dette stod dessverre som reservert da vi ankom stedet. Vi får velge plass og får raskt en ung servitør til bordet.

Menyen
Hjelpes, hva er dette her for en meny. Det er mye tekst. Jeg føler jeg brukte hundre år på å bestille mat. Nesten hver rett har en beskrivelse av opprinnelse og ingredienser. Man kan ikke si at det ikke er grundig!
Valgene er fordelt på hvilken type kjøtt, sjømat eller vegetar du ønsker. Jeg telte rundt tyve med kylling/lam/biff, ni sjømat og tolv vegetarretter.
Heldigvis var forrettene ganske få, kun tre stykker. Et fint utvalg med hjemmelagde og nystekte nanbrød. Du kan også velge ulike sauser, eller dip. Kun tre valg på dessert også, heldigvis. Tror jeg hadde slitt med å velge blant femten desserter på en mett mage.


Barnemeny
Hurra, endelig en restaurant som faktisk serverer en meny som samsvarer med resten av menyen. Her får barna kun velge mellom to retter, men de kan også bestille nanbrød som de kan spise og dyppe i de voksnes mat for eksempel.

Forrett
Tre ting å velge mellom, enkelt og greit. De hadde ikke det ene vi ønsket og fikk mozarellastick istedenfor. Det er sånne du kjøper i frysedisken på Rema og da blir jeg ikke så veldig imponert. Men! Vi betalte ikke for disse og da skal jeg ikke ta med disse i videre vurdering.

Det andre vi bestilte var sprø fritert okra. Okra er en belgfrukt med opprinnelse fra Etiopia. Dersom du parrer sammen chilli og en agurk, vil du få utseende på en okra. Eller du kan bare google, så forstår du hva jeg mener. Veldig morsom rett å spise. Det både så ut som og smakte som en type potetgull, for å sammenligne det med noe. Veldig godt. Det fulgte også en dip med, som var en litt mild type hvitløksdip, men jeg synes ikke den smakte så mye og spiste derfor ikke noe særlig av den. En gøyal og annerledes forrett.

Tilbehør
Som tilbehør til den kommende middagen valgte vi raita. Indias svar på Hellas sin tzatziki, som alle kjenner til. Det ble også bestilt tre ulike nanbrød. En vanlig, en med hvitløk og en med ost. Nanbrødene var alle veldig gode. Nystekte og store. Akkurat slik nanbrød skal være. Dette har de lagd før!
Middagen
Etter å ha lest oss slitne, måtte vi få litt hjelp for å kunne greie å bestemme oss. Rocky gikk for nummer 62. Kylling vindaloo, dog medium sterk. Styrken var perfekt. Kyllingen var hvit og mør. Sausen var god, fyldig og krydret. Retten så liten ut, men det var nok mat i den lille gryten som det kom servert i.

Mitt valg, jeg er altså Rikke, ble nummer 22. Galina Di peri-peri, medium styrke. Maten min kom servert på salat, en halv cherrytomat, noen biter løk og en liten sitronbit. De kunne ha droppa den salaten fordi den blir varm og slapp med en gang det ligger varm mat på toppen og dette ble da ikke spist. Mulig det aller mest er for pynt. Kyllingbitene er møre som smør og har en god smak av grill, synes jeg. Susen min er også fyldig og godt krydret, uten å være for sterk. Mektig og godt.

Den store skuffelsen med hovedretten må være risen. Da den kom servert på bordet og vi tok en liten smakebit før hovedretten min kom, så ble vi skikkelig skuffet. Den var fluffy som hurtigris og ikke mye smak på. Men tro det eller ei, den fungerte likevel greit til maten. Det gikk ned og jeg glemte at jeg var skuffet over den.

Her får man, som kjent på indiske restauranter, velge styrken på retten sin.

Dessert
I motsetning til hovedmenyen så er dessertmenyen ganske kort. Fem ting å velge mellom. Valget falt på mangosorbet og sharabi gulab jamun. Sistnevnte har jeg ikke snøring på hva betyr, men det er melkeboller med vaniljeis og baileys. De var dessverre tomme for mangosorbet, men det gikk helt fint siden vi drakk mango lassi. De hadde derimot sitronsorbet. Den var skikkelig god. Syrlig, samtidig som den var sukret helt perfekt for å ikke bli for sur. Sorbeten virket nylagd, fordi den var så fresh og ikke en eneste kjip krystall i – den største frykten å få når man spiser is.

De melkebollene, de var noe eget. Konsistensen på de bollene var litt for bløte etter min smak, samtidig som de badet i baileys og smeltet is etter hvert. Det var absolutt et interessant valg av dessert. Isen var god og baileysen passet til desserten sin helhet, men det ble litt for mektig.

Drikke
Vi bestilte begge mango lassi. Personlig så liker jeg denne kald og ba om å få isbiter til. Utrolig nydelig drikke, som virkelig anbefales.

Service
En ung servitør, som ikke har hatt mange år i denne jobben vil jeg tro, men en som kunne menyen og hva som ble servert. Siden menyen var helt vill å lese, så måtte vi til slutt spørre litt hva de ulike rettene inneholdt og hvordan smaken var. Med litt hjelp så fikk vi omsider landet på valg av mat. Hyggelig og trivelige ansatte her på Cinnamon. Servicen var tipp, topp, tommel opp!
Toalett
Har sett penere toalett enn dette her, men det var ikke skittent og stygt, bare ikke sånn superfint og førsteklasses. Men den gjorde jobben sin, jeg fikk vasket av sausen som jeg sølte på meg.

Avslutningsvis
Min personlige mening er at menyen er altfor omfangsrik. De kunne fint ha halvert menyen og vi hadde ikke savnet den resterende halvparten litt engang. Risen var skuffende, men måltidet og tilbehøret veide heldigvis opp for dette. Desserten var en bra avslutning på dette indiske besøket, selv om de melkebollene kanskje ble litt i det mektigste laget for oss. Servicen var bra, og servitøren hadde god forklaring på menyen da vi måtte ha litt veiledning.
Prisen
Den er ikke avskrekkende. Kunne selvsagt ha vært litt rimeligere, men den bør ikke gå opp mer for å være verdt pengene.
Hva vi spiste
Forrett: Okra, kr 89,-
Hovedrett: Kylling vindaloo 279, og galina di
peri-peri 319,-
Dessert: Sitronsorbet 89,- og sharabi gulab jamun
129,-
Drikke: Mango lassi 69,-
Tilbehør: Nanbrød, 40,- 49,- og 59,- Raita 49,-
Hva det koster: 1240,-
Hvem passer det for
Rullestolvennlig: Jeg vet det er en heis der, som går fra
Alti Storkaia, men nøyaktig hvor man havner er jeg usikker på. Ikke
rullestollvennlig sett fra utsiden.
Vegetarretter/vegansk: Ja
Barnevennlig: Ja
Alkoholfritt: Ja
Lydnivå: Rolig
Innsidetips: De har take away. Du kan bestille
igjennon Foodora for eksempel.
Inngangspartiet: 4
Lokalet: 4
Middagen: 4
Desserten: 4
Toalettet: 3
Barnevennlig: 4
Service: 5