
Ny meny og full fart på Kranaskjæret
Etter tre måneder med drift kan de nye eierne av Kranaskjæret oppsummere en sommer langt over forventningene. Nå satser de videre med en helt ny meny og store planer for utvidet helårsdrift.
– Sommeren var artig. Det ble noe helt annet enn vi trodde – det ble mye bedre. Det var fullt her i hele juni og juli, og det har nok mye med varmen å gjøre, en rekordsommer! Jeg har aldri bært så mye 20 liters ballonger med øl. En torsdag bar jeg bort 300 liter, det samme fredagen etter. Alt ble solgt hver kveld, forteller restaurantsjef Mats Olai Husøy til NP.no.


Han legger til at utvalget på drikkekartet skal bli enda bredere fremover.
– Vi lover mer internasjonale og nasjonale ølvarianter, og mer kvalitetsdrikke innenfor vinsortimentet, sier Husøy, som tross sin unge alder – 25 år – har mye erfaring og fagkunnskap.
Servitørfagbrev er et sjeldent syn, da det er få som søker yrket. Husøy er fra Vestnes, og har jobbet ved Molde fjordhotell som lærling i 2018, han fikk fagbrev i 2020, har gått på vinskole i Frankrike, jobbet ved Thon hotell Svolvær og i 2022 ble han hovmester Bryggekanten i Kristiansund.
Blant leverandørene til «nye Kranaskjæret» finner vi Strupstad Gård på Tingvoll (Tingvoll Sider), som står for sider, og kaffebønnene kommer nå fra Fjellbrent kaffebrenneri på Åndalsnes, i stedet for Friele.

Ny meny gir flere valg
Daglig leder Eirik Michaelsen er tydelig på at høsten markerer en ny fase.
– Vi har relansert og rebrandet oss, med endret logo, ny nettside, nye fargekombinasjoner. Vi har endret borddekkingen, lansert full lunsjmeny, sandwichmeny, og vi har sesongens fire retter som byttes etter tilgang på råvarer. Vi vil vise utad at det er nye eiere, at noe nytt skjer – det er på tide med lite bytte, mener Eirik.

Den største forskjellen er menyen. Den startes opp fra 2. september. Sjefen håper og tror at NPs anonyme restaurantanmeldere snart vil dukke opp.
– Det er første gang vi har vår egen meny, da vi de første månedene fortsatte det forrige konseptet. Nå er det fem mulige hovedretter mot to før, så det blir mer å velge i for gjestene. Dette krever mer av oss rett og slett, sier Michaelsen.

Mandag 1. september samlet alle ansatte seg til testkveld.
– Vi kjenner på smakene, får kjennskap til rettene, kjenner på kombinasjonene. Vi må ha smakt det selv om vi skal anbefale dette. Så ser vi om det fungerer, en slags generalprøve, kan du si.
Også barna har fått egen meny – med fargestifter til.

Lokale klassikere og husmannskost
For dem som savner gamle Nordmørskafeen, lover den daglige lederen tradisjonsmat.
– Vi har «Dagens husmann». Bacalao hver søndag. Sosakjøtt. Lapskaus. Balltallerken. Jeg har også tro på vår nye sandwichmeny, med spicy tunfisk, røyket kylling og glasserte oksebryst. Her har vi noe til enhver prisklasse.
– Alle skal føle at de går ut herifra med mer lærdom om mat, understreker restaurantsjef Husøy.

Helårsdrift med vinterhage
En annen stor nyhet er utvidelsen av kapasiteten.
– Nå er vinterhagen, som ikke er isolert, avrettet. Deretter legges det lik parkett som inne og planen er helårsdrift. Det øker kapasiteten fra 70 til 115 mulige gjester og muligheten for å dele opp lokalet ved ulike tilstelninger, forklarer Michaelsen.

Sterk start – til tross for avlyst festival
Selv om Tahiti-festivalen ble avlyst i sommer, opplevde restauranten høy aktivitet.– Vi landet samme omsetning i juni, som i fjor, til tross for at Tahiti ble avlyst, sier Michaelsen fornøyd.
Han vil ikke ut med kjøpesummen for restauranten, men bekrefter at investeringen var stor.– Vi har en god magefølelse, og har gjort fra oss en veldig bra sommer. Det viktigste var å komme oss gjennom sommeren.


Fakta: Kranaskjæret
Fire nye eiere tok over driften av Kranaskjæret Restaurant og Catering AS 2. juni 2025.
Eirik Michaelsen (39) er daglig leder, Daniel Mikaelsen (37) fagansvarlig, Mats Olai Husøy (25) restaurantsjef og Aleksander Strand (26) kjøkkensjef.
Husøy eier 10 prosent, mens de tre andre eier 30 prosent hver.
Michaelsen opplyser at Kranaskjæret vil satse på helårsdrift, tydelige åpningstider, arrangementer og catering.


