
Jobber med å skape «unik sentrumsbistro»
Du vil ikke få fishan eller klippfisk, men på Lille Bistro vil du bli servert mye annet godt inspirert av det beste i Europa og Norden, forteller innehaveren.
Bestillingene renner inn hos Lille Bistro, som gjengen bak Sticks åpner 1. november i Storgata 10.
– Det er flere som har booket bord allerede på åpningsdagen, så vi må være klare, sier daglig leder Grethe Jensen, og beroliger:
– Vi er i rute, selv om vi måtte stenge onsdag i forbindelse med oppussingen. Vi har vasket og stått på torsdag formiddag for å kunne ha åpent, sier Grethe Jensen til Nordmørsposten.
Sticks med åpent hele oktober
I 2017 åpnet Sticks i Kristiansund – den gang var sushi noe ganske nytt.
– Målet vårt var å skape Kristiansunds beste sushirestaurant med en smak av storbyen. Det gikk kjempebra i flere år, men etter hvert begynte også flere andre restauranter med sushi. Så kom koronapandemien, trendene endret seg litt, og vi må følge med på utviklingen, sier Jensen.
Nå jobber teamet bak Sticks intenst i kulissene med oppussing av lokalet. De beholder Sticks og lager i tillegg en ny restaurant, Lille Bistro.
Sticks skal bestå som den er bare i et mindre format, med take away og 12-14 sitteplasser. De vil også ha åpent hele oktober.
– Vi skal beholde det vi liker å kalle verdens beste sushi. Den er fantastisk god, med de beste råvarene som finnes og vi kan ikke slutte med det, sier Jensen.
Får interiørarkitekthjelp
Det nye tilskuddet er en bistro med plass til rundt 40 gjester. For Lille Bistro er åpningen er satt til 1. november.
– Dette blir så bra, og vi får god hjelp fra interiørarkitekt Andreas Lyngvær. Dette kommer til å bli et lokale med god stemning, som blir både lunt og koselig, sier Jensen og fortsetter:
– Vi vil servere flere retters middager, småretter og noe godt i glasset til dem som ønsker det, sier Jensen.
Menyen vil bestå av både ala carte, og småretter, fisk, skalldyr, kjøtt og vegetar med mer.
Sticks og Lille Bistro vil være to separate restauranter, men vil ha felles bar og toaletter, men med egne innganger.
– Byen fortjener et slikt sted
Mandag denne uken var hun på flyplassen for å hente den nye kjøkkensjefen – som kommer fra Jersey og heter Rick Worall. En ny soussjef, Aleksander Geraaimov fra Estland, er også på plass.
De fikk førstevalgene etter å ha hatt annonser ute på Finn.no. Søknadsmassen var over 40 personer.
– Dette blir veldig bra. Vi har som mål å skape Kristiansunds beste restaurant, sier Jensen med et smil om munnen før hun raskt presiserer:
– Vi har mange bra restauranter i Kristiansund.
Hun fortsetter:
– Byen fortjener et slikt sted. Vi ønsker et sentrum med masse tilbud som igjen gjør at Nordmøres befolkning ønsker å dra til sentrum i stedet for bare til Løkkemyra sier Jensen og fortsetter:
– Jeg håper flere vil satse på gode konsepter i sentrum. Vi, på vår side, skal satse på vårt eget konsept og gjøre det på best mulig måte, sier Jensen.
Inspirert av Europa og Norden
Hun lover spennende retter på menyen hos Lille Bistro.
– Vi henter inspirasjon fra hele Europa og Norden. Det blir østers, gode fiskeretter, skalldyr, kjøtt og småretter, men klippfisk og fishan får andre som kan det servere, avslører Jensen, som garanterer de beste råvarene, for,klarer Jensen
– Vi får blant annet kveite fra Averøya dagen etter at den er slaktet. På sushibiten får vi også kanongode råvarer med høy standard, sier Jensen stolt og fortsetter:
– Vi vil fortsette å bruke våre leverandører også til Lille Bistro som allerede leverer fantastiske råvarer til Sticks, i tillegg til nye som passer det nye konseptet, sier Jensen.
Vil ikke tilby svineribbe
Menyen vil også variere med årstidene.
– Det vil blant annet bli viltkjøtt med sopp og grønnsaker på høsten, sier Jensen.
Tradisjonell norsk julemat blir det imidlertid ikke å finne hos dem.