Benyounes Elbezazi, daglig leder i Express Pizza og Grill i 30 år. Det er spesielt én ting de blir husket for.

De har levert pizza til kristiansundere i 30 år

I tillegg til å ha servert nordmøringene pizza i alle disse årene, er det spesielt én ting de blir husket for. 

Publisert Sist oppdatert

Express Pizza og Grill ble grunnlagt av Benyounes Elbezazi i 1995 og har vært et fast innslag i Kristiansund. Gjennom tre tiår har de servert alt fra saftige pizzaer til eksotisk kebab til sultne kunder i byen. 

Benyounes Elbezazi har stått bak disken og levert ut pizza til sultne nordmøringer i 30 år.

Historien bak suksessen

Den 25. februar 1995 åpnet Benyounes Elbezazi, sammen med sin bror El Hassane Elbezazi, dørene til det som skulle bli et av byens mest ikoniske kebab- og pizzasteder. 

Sammen har brødrene klart å overleve i en utfordrende bransje, og skapt en virksomhet som fortsatt blomstrer og er godt kjent blant mange kristiansundere. Selv om de nå har nådd nok en milepæl og et rundt tall, har de ikke andre planer om jubileet enn å lage enda mer pizza, hamburgere og kebab til sultne kunder.

En institusjon i byen

Express Pizza og Grill er ikke bare kjent for maten – restauranten har også en spesiell plass i hjertene til lokalbefolkningen.

Dette kommer kanskje tydeligst til uttrykk gjennom den unike og humoristiske «Kebabloven», et sett regler som ble innført av Thomas Aandahl, bedre kjent som «TuTe», i 1997. Denne loven, som henger innrammet på veggen i restauranten, er en hyllest til kebabkulturen og har blitt en lokal attraksjon.

Kebabloven av 27. mai 1997
Express Pizza og Grill holder til ved rundkjøringen på Nordlandet. Ved området som på folkemunne kalles «Tunnelen».

Økonomisk vekst

At Express Pizza og Grill er en populær destinasjon, viser seg tydelig på bunnlinjen. 

I 2023 kunne selskapet vise til en omsetning på 8,128 millioner kroner og et driftsresultat på 1,508 millioner kroner. 2024-tallene blir klare først senere i år.

Dette er imponerende tall for en lokal restaurant og vitner om en veldrevet bedrift.

En viktig del av lokalsamfunnet

Gjennom tre tiår har Express Pizza og Grill ikke bare levert mat, men også bidratt til byens sosiale liv hvor maten har vært midtpunktet på bordene til lag og foreninger i Kristiansund. 

Selv husker journalisten å ha hentet pizza til dykkerklubbens klubbkveld, der all pizzaen lå presset i høyrehjørnene på eskene da G- kreftene ville ha sitt ord med i laget i en sving. Dette ble påpasselig tørt kommentert ved ankomst til dykkerklubben. 

Fremtiden ser lys ut

Fremtiden ser lys ut for Express Pizza og Grill med en lojal kundebase og et sterkt rykte. Brødrene Elbezazi fortsetter å lede virksomheten mot fremtiden. Express er i dag en hjørnestein i Kristiansunds fastfoodkultur og har etablert seg som et uunnværlig innslag hos byens fastfood entusiaster

Gratulerer med 30 år, Express Pizza og Grill – her er til mange flere!

Her er Kebabloven av 27. mai 1997:

  1. Kebab skal ALLTID kjøpes på EXPRESS (her er det ingen unntak).
  2. Kebab skal hentes, ikke bringes. Men selvsagt, har du ingen mulighet for å hente Kebaben selv, så må den bringes.
  3. På ekte Kebab hører det med Saus, av den sterkeste typen. Ingen Medium (eller mild saus som det så pent heter).
  4. Gi aldri bort Kebab til andre, spis ALT selv.
  5. Har du ikke Kebab selv, prøv å snylte til deg så mye som mulig.
  6. Mister du en Kebab-bit på gulvet. Synd, men plukk den opp og putt den i munnen.
  7. Til Kebab skal det drikkes Cola, og da er det Coca Cola som gjelder.
  8. Blir du mett underveis, sørg for at ALL Kebab spises. Salat og pommes frites kan til nød ligge igjen, men skal helst unngås.
  9. Et Kebab-måltid er ett sosialt måltid. Sørg derfor for at flest mulig personer blir med på festen.
  10. Husk regel 1. «Moder-regelen».

Thomas Aandahl selv sa om "loven" at ønsket hans var kun å rettlede byens befolkning i jungelen av junkmat.

Powered by Labrador CMS